Biografie 2-Remember

Op 5 november 2001 werd de muziekformatie 2-REMEMBER door bandleider Steven Hartmann “alias” PIVA opgericht.
Om in een tijd vol onzekerheden een nieuwe allround muziekformatie te lanceren, was zeker gewaagd te noemen.
Maar door onder andere de bandleden met zorg af te wegen en uit te kiezen, ontstond er een solide formatie die van alle markten thuis is.

Dankzij de diverse muziekstijlen uit het repertoire kan 2-Remember zich vooral van andere bands onderscheiden door het repertoire volledig aan te passen aan de wensen van de klant! De flexibiliteit van de muzikanten maakt dat deze band een graag geziene gast is op menig feest, zoals bruiloften, bedrijfsfeesten en festivals. Ook in het buitenland o.a. SURINAME, BELGIE, DUITSLAND, FRANKRIJK en RUSLAND heeft 2-REMEMBER succesvolle optredens verzorgd.

2-REMEMBER bestaat uit zeven bandleden, te weten: een drummer, een percussionist, een toetsenist, een bassist, twee leadzangers en een leadzangeres. Hieronder treft u een korte biografie van de bandleden.

The Members

Steven Hartmann

In Paramaribo zong Steven Hartmann, alias Piva, al op 9-jarige leeftijd in het Kanarie Kinderkoor waarmee hij 3 albums en 1 single heeft uitgebracht en waarmee hij vele tournees in het buitenland heeft gemaakt.

Hoewel Piva in Nederland intensief werkte aan een carrière als profvoetballer, bleek uiteindelijk zijn passie toch meer bij de muziek te liggen.

Op 5 november 2001 richtte Piva de muziekformatie, 2-REMEMBER, op.
Behalve bandleider is Piva ook zanger/percussionist van 2-REMEMBER. Daarbij werkt hij nauw samen met getalenteerde muzikanten die voldoende ervaringen hebben in de muziekwereld

Floyd Malone

Al op zeer jonge leeftijd werd Floyd gefascineerd door muziek en in het bijzonder door drummers.

Op 10-jarige leeftijd begon hij met muzieklessen op de volksmuziekschool CCS in Paramaribo en op zijn 12e zat hij al achter de drums in zijn eerste schoolbandje.  Daarna volgden er meerdere jeugdbandjes waar hij in gespeeld heeft.  Behalve enkele gelegenheidsbandjes heeft Floyd in Suriname ook gespeeld in bekende bands als  Shell Steelband (als dubbele first steelpan player en drummer), allround muziekformatie Self Control, Begeleidingsband Kanarie Kinderkoor, The Originals, Torarica Houseband en TMT. In Nederland heeft hij ook in diverse gelegenheidsbandjes gespeeld. Verder in de Caribische Big Band van de muziekschool Amsterdam, de Caribische band Crisol en timbalero in de salsaformatie ERESA.

Floyd is drummer/percussionist van 2-Remember.

Maureen Fernandes

Maureen Fernandes is geboren met een muzikaal hart in het tropische Suriname, te weten Paramaribo.  Al verscheidene jaren maakt ze zich verdienstelijk als zangeres.

Door haar sterke punten zoals uitstraling, entertainment en een warm stemgeluid, heeft zij menig publiek aan haar voeten gekregen.  Zij heeft met diverse groepen gevarieerde shows gegeven, van pop tot rock, r&b, soul, classics, wereldmuziek en Zuid-Amerikaans.

Maureen heeft o.a. gezongen in diverse soul- en theaterproducties zoals: Motown on Tour, Dock of the Bay en Marvin Gaye. Zij heeft wereldwijd opgetreden. Daarnaast is zij een leadzangeres bij de groepen: MaiTai en Boney-M. Zij maakt zich nog steeds verdienstelijk als studiozangeres en backingvocaliste in Nederland, België, Spanje en Engeland, voor verscheidene artiesten zoals: Tasha’s World, Jamal Thomas, X-Factor runner up “Ivann” en Stan van Samang, Belle Perez, Jody Bernal, Gospelgroepen en de Toppers, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger. De lijst is artiesten is breed en gevarieerd en te veel om op te noemen. Maureen is de leadzangeres van 2-REMEMBER.

Anoep Gobind

Anoep Gobind is rond zijn 11e begonnen met keyboard spelen.

Anoep is al vrij vroeg, namelijk op zijn 15e, begonnen in een hindoestaanse band waarin hij twee jaar bezig is geweest met het maken van muziek.
In deze periode heeft hij zijn praktijkervaring opgedaan en heeft hij zich verder kunnen ontplooien.

Naast de hindoestaande band heeft hij verscheidene invalbeurten genoten in verschillende bands.

Ook is hij bezig met het uitwerken van eigen ideeën en is hij daarom regelmatig in de studio te vinden.

Renato “Nato” Grootfaam

Geboren te Paramaribo, begon Nato op 13 jarige leeftijd te musiceren. Hij is een echte muziekliefhebber met als levensmotto: ”muziek is leven”.

Zijn muziekcarrière begon in de kawina muziek, waar hij deel uitmaakte van o.a : Bedjan Krioro, Opo doti, Abini zang en dans vereninging en Asago. Later stapte hij over naar de kaseko muziek en heeft hij opgetreden met Strakkemba, Zonnebloem, New Stars, Master Blaster en Tropical Machine.

Daarnaast schitterde Nato ook in de Muziek theaterproductie “A poku tori”; een muzikaal verhaal dat het leven beschrijft van Lieve Hugo, the king of Kaseko.

Nato is geen vreemde in de allround muziek scene. Zo heeft hij samengewerkt met bands als La Fiesta, Glann Weisz band, Torarica, Caribbean combo, Louis & Friends en Harvey & Friends.

Tegenwoordig is Nato de trotse voorzanger van 2-Remember.